Hozzávalók:
4 szelet karaj
2 fej hagyma
1/2 kg krumpli (tisztítva mérve)
3 szelet húsos szalonna
só
bors
kevés zsír a sütéshez
Lecsóhoz:
1 tv paprika
1 erős paprika
1 fej hagyma
2 paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
5 dkg húsos szalonna
pirospaprika
cukor
só
1 ek. zsír
*
Elkészítés:
A krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecsóhoz, a zsíron megpirítom a felkockázott szalonnát, majd kiszedem a pörcöt. Beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, visszateszem a szalonnapörcöket, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm. Egy hőálló tálba szedek a hús sütőzsírjából ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, rárakom az egyik szeletekre vágott hagymát. Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozom a húsokra a kész lecsót, befedem a krumpli másik felével. A krumplikat is meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosok. Közepes hőmérsékleten sütöm, amíg a szalonna ropogósra sül(félidőben megfordítom) és a krumpli is aranysárga lesz.