Lecsós hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 szelet karaj
só, bors
liszt
kevés étolaj
1 üveg lecsó vagy 4-5 paprika és 3 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma

*

Elkészítés:

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk.
Kevés étolajon hirtelen megsütjük.
Kiszedjük egy edénybe, amelyben főzzük tovább, forró vizzel leöntjük, amennyi ellepi.
Abban a zsirban, amiben a húst sütöttük, megdinsztelünk egy hagymát, ráforditjuk az üveg lecsót, amit ha úgy szeressük, összemixelhetjük.
Ha friss zöldségekből készitjük, akkor a hagymára tesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot.
Amikor már a zöldségek (vagy a kész lecsó) már félig megpuhult, akkor összeöntjük a hússal és egyet forralunk rajta.
Izesitjük.
Mindenféle körettel finom (krumpli, tészta, knédli, tarhonya, rizs).