Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
1,5 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
3 db fehérpaprika
3 db nagyobb paradicsom
só, őrölt kömény
1/2 liter olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A sertéscombot felszeleteljük, besózzuk, majd kikopfoljuk.
A krumplikat megpucoljuk, felkarikázzuk.
A hagymából, paprikából és paradicsomból lecsót készítünk.
Utána a sertéscomb mindkét oldalát megsütjük 2-2 perc alatt, majd kuktában kb.
30 perc alatt puhára pároljuk.
A krumplikat olajon megsütjük.
Ezután összeállítjük az ételt.
Egy nagyobb ovális jénaiba lerakosgatjuk a krumpli karikákat, amiket természetesen megsóztunk, őrölt köménymagot szórtunk rá.
A krumplikra ráhelyezzük a megpuhult sertéscombot, s ezekre pedig szépen ráhelyezzük a kész lecsót.
Azonnal fogyasztható.
.
.