Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé felkockázva
1 fej vöröshagyma felkockázva
olivaolaj
só
tört bors
1 ek. mustár
1 tk. paradicsompüré
szárított petrezselyem
1 üveg lecsó (én a télre eltett üveget használtam fel)
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A hagymát felkockázom és oliván megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott csirkehúst, pirítom míg kicsit fehér lesz és ízesítem só, bors, szárított petrezselyemmel. Mikor már megpuhult hozzáadom a mustárt, a paradicsompürét jól elkeverem, majd a lecsót és pár percig kavargatva hagyom összeérni az ízeket.
Én kölest főztem hozzá: 1 csésze köles 3 csésze víz és pici só, ezt többszöri kevergetés mellett puhára főzve, míg elfől a leve kisebb lángon, majd fedő alatt lefedve 15 percet hagyom állni. Utána tálalható együtt.