Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
tengerisó, bors, majoranna
*
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítom, nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot lehéjázom, darabolom, a zöldpaprikát is kockázom, a hagymát én mindig ledarálom.
Előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig, beledobom a hagymát, kissé átforgatva pirítom, és azonnal mehet bele a csirkemáj is. Ahogy az edény elengedi a májat, átforgatom, minden oldalán pirítom és teszem is hozzá a paprikát, paradicsomot, fűszereket.
Lefedem a gyorsfőzőfedővel – az egész sütési művelet eddig olyan 2 percet vett igénybe -, beállítom a Navigeniót automatikus főzésre (A jelzés), az audiothermet a 20 másodperces főzésre programozom (P jelzés), inicializálom (kétszerkörbefordítom a visiothermen) és a soft üzemmódra állítom.
Ettől kezdve nincs több dolgom, ha azonnal enni akarunk, akkor megterítem az asztalt, ha nem, akkor békén hagyom és megyek a dolgomra, mert a rendszer automatikusan elvégzi a főzést és ha a jelzéseire nem reagálok, akkor a melegen tartást is. Akár több óra múlva is friss, meleg étellel vár.
Nagyon könnyű étel, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kiváló! Diétázók, fogyókűrázók csak magában egyék.