Hozzávalók:
4db csírkecomb
1-1 paprika,paradicsom
1 fej hagyma
1 bögre kusz-kusz
2 csésze víz,vagy húsleves
1 leveskocka(ha húslevest használunk,ez nem kell!)
1 szál sárgarépa
*
Elkészítés:
A combokat kevés zsiradékon pirosra sütöm,aztán kiveszem és félre rakom.
A visszamaradt zsiradékon megüvegesítem a fej hagymát,porpaprikát és őröltköményt teszek rá.
Ráteszem a felcsíkozott paprikát és a paradicsomot és összerottyantom.
(de télen készíthjük kész lecsóval is)
Visszateszem bele a combokat,felöntöm vízzel,sózom,borsozom és készre főzöm.
A kusz-kuszt úgy készítem,mint a rizset.
Pici olajon megpirítom,addig felforrósítom a vizet beleteszem a leveskockát,vékonyra szeletelem a sárgarépát.
Ha megpirult ráteszem a répát és egy kevés aprított kaprot.
Felöntöm dupla mennyiségű vízzel,elkeverem,lefedem és 1-2 percig főzöm.
Átkavarom,majd lefedem,elzárom a tüzet alatta és fél órára betakargatom,hogy megpuhuljon.
Addig a répa is megpuhul benne.
Bármilyen szaftos hússal jó.
Jó étvágyat hozzá!