Hozzávalók:
1 egész csirke
2 kg krumpli
5 paprika,
5 paradicsom
3 fej vöröshagyma
1 ek só
kevés őrölt bors
1 ek étolaj
*
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal.
A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomokat is felkarikázzuk.
A krumplira ráfektetjük a húsokat, rátesszük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomkarikákat, amiket előzőleg összekevertünk, enyhén megsóztunk és megborsoztunk.
Víz nem kell alá, mert sütés közben elég sok nedvet enged.
Lefóliázva kerül a sütőbe, amit 20 perc után leveszünk róla, így a nedvesség el tud párologni alóla.
El lehet készíteni konzerv lecsóval is, de igazán a friss paprikával, paradicsommal a legjobb.
Na meg a házi, kapirgálós csirkével, amiknek az íze semmiképpen nem hasonlítható össze a gyári társával.