Hozzávalók:
Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb,1 ek zsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 6 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, só, bors ízlés szerint
*
Elkészítés:
Elkészítése: A húst megmossuk, leszárítjuk, és szeletekre vágjuk.
A zsírt fölhevítjük egy nagyobb lábasban.
A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, széleit bevagdossuk.
Lisztben megmártjuk, és a forró zsírban hirtelen átsütjük.
A hússzeleteket a zsírban félrerakjuk.
A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és a hús zsírjában üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsompürét, az összezúzott fokhagymát, az őrölt borsot.
Az egészet elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhány percig forraljuk, és a szelet húsokat beletesszük.
Annyi vizet öntünk hozzá, hogy a szeleteket éppen ellepje.
Lefedjük, és fedő alatt lassan pároljuk, időnként megforgatjuk, és ha kell, kevés vizet öntünk utána.
Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, hozzátesszük a közben elkészített lecsót.
A füstölt szalonnát hosszú csíkokra vágjuk, és világosra pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a paradicsomot.
Gyengén megsózzuk, 10-15 percig pároljuk, és a húshoz adjuk.
Az egészet készre pároljuk.
Köretnek sós vízben főtt burgonyát vagy tarhonyát adjunk.