Hozzávalók:
kb. 4-5 kg paprika
4 db paradicsom
5 nagy fej vöröshagyma
zsír
só ízlés szerint
tört pirospaprika ízlés szerint
2 kk. Na-benzonat el is maradhat, de több zsírt kell használni, mint általában így a zsír is tartósít és a só is télen az üvegben (nekem 6 üveg lett)
*
Elkészítés:
A paprikát és paradicsomot megmosom. A paprikát kicsumázom és feldarabolom. A hagymát megpucolom és szeletekre vágom, majd kicsit több zsíron megfonnyasztom. Félreteszem a tűzről, beleteszem a sót és a tört pirospaprikát, majd összekeverem és belekeverem a paprikát. Fedő alatt kis lángon többször átkeverve hagyom főni. Mikor már majdnem kész hozzáadom a feldrabolt paradicsomot. Én készre szoktam főzni, de lehet majdnem készre is.
Leveszem a tűzről és belekeverem a na-benzonátot, majd megtisztított üvegekbe töltöm, lezárom légmentesen, fejreállítom az üvegeket pár percre. Száraz dunsztba helyezem. Pár nap múlva kihűlt akkor kiveszem és a végleges helyére teszem. Télen csak felhasználom akár tojással, vagy kolbásszal, vagy hússal.
Ha na-benzonátot nem teszek bele, akkor a tetején mindenképp teszek egy adag zsíros levet, hogyha megszilárdul, akkor ez is tartósít._


