Hozzávalók:
paprika
paradicsom
hagyma
olaj vagy zsír
őrölt fűszerpaprika
őrölt bors
só
vegeta
üvegenként egy késhegynyi Nátrium- benzoát
*
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel. Beletesszük a TurbóAprítóba, és jó apróra szeleteljük vele.
A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
A zsiradékot a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben felforrósítjuk. Beletesszük a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.
Rátesszük a paprikát, paradicsomot. Fedőt teszünk az edényre és kis fokozaton főzve hagyjuk kicsit főni, majd összekeverjük és fűszerezzük. Átkeverjük, és újra rátesszük a tetőt és lassú tűznél készre főzzük a lecsónkat. Mikor elkészült beletesszük a Nátrium- Benzoátot, elkeverjük, és forrón üvegekbe töltjük a lecsót. Lezárjuk az üvegeket és 5-10 percre fejre állítjuk.
Visszaforgatjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, végleges helyükre tesszük a lecsóinkat.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Előkészítő Kés
TurbóAprító
Mesterszakács Nyeles Főzőedény
6 l-es Kristály Tál
Mesterfogás Keverő
Mesterfogás Merőkanál