Lecsó télire

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

paprika
paradicsom
hagyma
olaj vagy zsír
őrölt fűszerpaprika
őrölt bors

vegeta
üvegenként egy késhegynyi Nátrium- benzoát

*

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel. Beletesszük a TurbóAprítóba, és jó apróra szeleteljük vele.
A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
A zsiradékot a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben felforrósítjuk. Beletesszük a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.
Rátesszük a paprikát, paradicsomot. Fedőt teszünk az edényre és kis fokozaton főzve hagyjuk kicsit főni, majd összekeverjük és fűszerezzük. Átkeverjük, és újra rátesszük a tetőt és lassú tűznél készre főzzük a lecsónkat. Mikor elkészült beletesszük a Nátrium- Benzoátot, elkeverjük, és forrón üvegekbe töltjük a lecsót. Lezárjuk az üvegeket és 5-10 percre fejre állítjuk.
Visszaforgatjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, végleges helyükre tesszük a lecsóinkat.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Előkészítő Kés
TurbóAprító
Mesterszakács Nyeles Főzőedény
6 l-es Kristály Tál
Mesterfogás Keverő
Mesterfogás Merőkanál

Lecsó télire