Hozzávalók:
2 db paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej hagyma
1 pár Gyulai virsli
1 ek. szalonnazsír
1/2 ek. zsír, a virsli sütéséhez
só
pirospaprika
kevés cukor
*
Elkészítés:
A hagymát félkarikára vágom, a zsíron egy kis sóval megfonnyasztom, azután hozzáteszem a kockára vágott paprikát, azt is sózom kicsit, együtt párolom.
Amikor már majdnem puha a paprika és a hagyma, beleteszem a kockára vágott paradicsomokat, ekkor adom hozzá a cukrot(ízlés szerint, aki nem szereti el is hagyhatja), és a pirospaprikát. Én egy kis erős paprikát is teszek bele. Együtt készre főzöm.
A virslit bevagdosom és forró zsíron megsütöm, sütés közben forgatom, hogy mindenhol jól átsüljön.
A lecsóra teszem a sült virsliket, együtt tálalom.