Hozzávalók:
1 üveg eltett lecsó
2 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
20 dkg Gyulai kolbász
só
2 kk. cukor
2 kk pirospaprika
1 csöves, erős paprika
*
Elkészítés:
Eljött az ideje, hogy elővegyük a télire eltett finomságokat. A lecsó majdnem olyan finom üvegből is, mint nyáron, mert csak paprika és paradicsom van benne jól összeforralva. A tetejére olajat öntök, ami elzárja a levegőt, tartósítószer sem kell bele. Ezután megy dunsztba, ahol hagyom kihűlni.
A hagymát felszeletelem és a zsíron párolni kezdem, kicsit megsózom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, együtt pirítom kicsit, majd ráöntöm az üveg eltett lecsó alapot. Beleteszem a kicsi cukrot, a pirospaprikát, az erős paprikát és együtt készre főzöm. Puha kenyérrel nagyon finom, de készíthetünk hozzá rizst, tarhonyát, ki mivel szereti.