Hozzávalók:
1 db nagy fej vöröshagyma
50 dkg laskagomba
4 db paradicsom
4 db nagy tévépaprika
3 ek napraforgóolaj
1 tk fűszerpaprika
1 mk Erős Pista
2 kk só
*
Elkészítés:
A felforrósított olajon néhány perc alatt üvegesre sütjük a nem túl apróra vágott hagymát, majd rátesszük a felaprított paprikát, gombát, és nagy lángon, 4-5 percig, közben kevergetve, rázogatva együtt pirítjuk.
Hozzátesszük a paradicsomot is, szintén nagy lángon, további 5 percig pirítjuk.
A vége felé megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzákeverjük az Erős Pistát, és megsózzuk.
Azért sütjük nagy lángon, és csak utólag sózzuk, hogy ne eresszen sok levet, tehát egy kicsit más módon készül, mint a hagyományos lecsó.
Köretként egy szelet puha kenyér, esetleg tarhonya vagy kukoricagaluska illik hozzá.