Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
25 dkg füstölt kolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 ek. zsír
3/4 kg kg paradicsom
1/2 kg hagyma
1/2 kg paprika
2 erős paprika
só
bors
1 csapott ek. pirospaprika
kevés cukor
*
Elkészítés:
A csirkemellet sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. Egy lábosban felforrósítom a zsírt, átpirítom rajta a csirkemellet, majd kiszedem. A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm a visszamaradt zsírban, szűrőlapáttal azt is kiveszem. A zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom, hozzáteszem a karikára vágott kolbász, együtt is sütöm kis ideig. Ezután következik a kockára vágott paprika, karikára vágott erős paprika, kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, visszateszem bele a csirkemell csíkokat is, együtt sűrűre főzöm. Párolt rizst készítek mellé köretnek, de csak simán puha kenyérrel is finom.