Lecsó füstőlt szalonnával és tojással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         40 dkg paradicsom
·         60 dkg zöld paprika
·         2 nagy fej hagyma
·         5 dkg füstölt szalonna
·         2 evőkanál
olaj
·         1 kávéskanál  piros paprika
·         1 csipet cukor
·         8-10 db tojás
pici só

*

Elkészítés:

A paradicsomot  gerezdekre vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk,  majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük.
A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.
A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk.
Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk.
Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk., én egy csipet cukrot is rakok bele a végén  mert az jobban kiadja az ízeket .
Amikor  kész   8-10 db tojást  kb ennyit szoktam  erre az adagra ráütni.
A Tojásokat felverem és a még forró  lecsóra  öntöm majd készre sütöm .
Fontos hogy a tojást mindig frissen  tálalás elött  tegyük rá  a lecsóra  .
Friss ropogós kenyérrel  vagy sós vízben főtt burgonyával  tálalhatjuk.

Lecsó füstőlt szalonnával és tojással