Lecsó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Lecsó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db öklömnyi hagyma
4 csík füstöltszalonna, bőrén hagyva, falatokra bevágva.
20 karika füstölt kolbász /parasztkolbász/
10 db paprika, vegyes színű lehet /piros, sárga, zöld /
5 db paradicsom /tojásnyinál valamivel nagyobb./

*

Elkészítés:

A szalonna szeleteket egy mályebb teflon serpenyőbe, vagy vokba tesszük. ha kiolvadt a zsír belőlük, beledobjuk a kolbászkarikákat, egy-két percig kavargatjuk, majd a vékony karikára felszelt hagymát tesszük a vokba, ahol nagy lángon, kevergetve dinsztelni kezdjük.
Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, beletesszük az edénybe a karikára vágott paprikát és jól összekeverjük. Tetejére hintjük a sót.
Közben felteszünk egy kis fazékban vizet forrni, és amikor forr, beletesszük a paradicsomokat amiknek a héjját a kocsánnyal szemközti oldalon keresztben bevágtunk. benne hagyjuk újraforrástól számítva egy percig. Hideg vízbe kiszedjük  amiben a paradicsomok szinte kibújnak a bőrükből!
Ezután a paradicsomokat szeleteljük és a sülő paprikához keverjük. Nagy lángon még 3 percig kavargatjuk. Utána tálaljuk.

Lecsó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lecsó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!