Lebbencsleves, házi, gyúrt tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Lebbencsleves, házi, gyúrt tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 tojás
1 kk. kanál só
pici víz
1/2  kg krumpli
1 közepes fej hagyma
1 ek. csemege pirospaprika
só, bors, köménymag
20 dkg füstölt, húsos szalonna

*

Elkészítés:

A lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom állni, majd kezdem nyújtani, először nehéz, de egy idő után egyre könnyebben megy a nyújtás. Amikor kb. 1 mm vékony, akkor jó.  Konyharuhára kiterítem a tésztát, hagyom kicsit száradni. Amikor már  jól megszikkadt,  lehet tördelni is, én derelyemetszővel kockákra vágom, aztán szétterítve egy napig szárítom.
Másnap a kockára vágott füstölt szalonna zsírját kisütöm, a pörcöket kiszedtem. A visszamaradt zsíron félig megpirítom  a tésztát, akkor teszem hozzá az apróra  vágott hagymát, együtt pirítom tovább, amíg a tészta világosbarna nem lesz .A tűzről lehúzva  megszórom pirospaprikával és felengedtem  vízzel. Hozzátettem a  krumplit, a kisült  pörcöt, fűszereztem, sóval, borssal, köménymaggal. Addig főzöm, amíg puha lesz a tészta és a krumpli. Mivel  a tészta gyorsan pirul, arra kell vigyázni, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű lesz az egész étel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lebbencsleves, házi, gyúrt tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!