Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
15 dkg krumpli
10 dkg lebbencstészta
8-10 szelet vékonykolbász
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál só (ízlés szerint)
1 csipet fehérbors
1 csipet őrölt kömény
2 db babérlevél, 1 és fél liter víz
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s rászórjuk a lábosban lévő étolajra, majd gázon üvegesre pirítjuk.
Utána rászórjuk a tésztát, azt is pirítjuk kicsit, néha megkevergetjük.
majd félrehúzzuk.
Megszórjuk pirospaprikával, s ráöntjük a vizet.
Visszatesszük a gázra, s bele- rakjuk a felkockázott krumplit, s hozzászórjuk a sót, a borst és az őrölt köménymagot, valamint belerakjuk a babérlevelet is.
Nagylángon addig főzzük, amíg elkezd forrni, akkor lerakjuk takaréklángra, s főzzük kb.
20-25 percig, közben néha megkevergetjük.
Félidőben belerakjuk a kolbászkarikákat is, majd megkóstoljuk.
Ha szükséges, még rakunk bele sót.
Amikor letelt a 20-25 perc, leellenőrizzük, s ha úgy érezzük, hogy megpuhult a krumpli és a tészta is, akkor elzárjuk alatta a gázt, s el is készültünk.