Hozzávalók:
70 dkg. tisztított, kockára vágott burgonya
10 dkg. füstölt szalonna
20 dkg. lebbencstészta
15 dkg. füstölt kolbász
3 db. lecsópaprika
2 kis paradicsom
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
só
hüvelyes chilipaprika
*
Elkészítés:
A füstölt szalonnát kis kockákra vágom és abban az edényben sütöm ki, melyben a levest készítem majd.
Egy szűrőkanállal kiveszem a szalonnakockákat és rádobom az apróra tördelt lebbencstésztát.
Állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítom a tésztát, majd szűrőkanállal ezt is kiveszem.
A karikára vágott kolbászokat teszem most bele, s hagyom, hogy engedjék ki a zsírjukat, így nem lesz zsíros, nehéz a levesünk.
Nem kell keményre sütni, csak addig, amíg engedi a zsírját, mqajd szőrőkanállal ezt is kiszedem.
Ekkor a zsírból a felesleget leveszem, beleteszem az apróra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát és megpirítom.
Hozzáadom az őrölt paprikát, a krumplit, a felszeletelt paprikákat, a lehúzott héjú, négybe vágott paradicsomokat, a kolbászkarikákat, chiliket, majd felöntöm vízzel.
Mikor félig puhára főtt a burgonya, hozzáteszem a pirított tésztát és megfőzöm.
Tálalás előtt adom hozzá a kisütött szalonnakockákat.
Nagyon finom, tápláló leves.