Lebbencs leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Lebbencs leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg Soós fodros kocka tészta
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 mk pirospaprika

köménymag
1,5 l víz

*

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumplit vágjuk fel ízlés szerint.
Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig.
Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára.
Ezután szedjük ki, és tegyük félre.
Az ezután visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát.
Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.
Öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.
Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.

Lebbencs leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lebbencs leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!