Lazac steak balzsamecet redukción, salátával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Lazac steak balzsamecet redukción, salátával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. lazacfilé, (250 g.)
1 citrom,
1 kisebb csili,
1 dl. balzsamecet,
1 cs. saláta mix, (170 g.)
7 gerezd fokhagyma,
3 ek. olíva olaj,
1 dl. szénsavas ásványvíz,
1/2 kk. őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors,
csipet cukor,
1 ek. tárkonyecet.

*

Elkészítés:

5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 1 dl.
szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek, és hűtőbe teszem.
A halszeleteket kiolvasztom, majd egy citrom levével, kevés sóval, bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.
Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl.
balzsamecet, és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb.
harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.
Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm.
Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát, és szeletelt mag nélküli csilit is teszek.
A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga.
Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom, a balzsamecet redukción.
Tetejére kevés sót, és friss borsot őrlök.
A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal, és kevés tárkonyecettel öntöm meg, valamint újhagyma karikákat vágok rá.
Két személy részére, gyertyafényes vacsorának ajánlom !
Erről is találhatsz saját oldalamon bejegyzést : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/06/lazac-steak-balzsamecet-redukcioval.
html

Lazac steak balzsamecet redukción, salátával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lazac steak balzsamecet redukción, salátával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!