Lazac fűszeres vajjal készült burgonya pürével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Lazac fűszeres vajjal készült burgonya pürével

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet lazac filé
4 tk balzsamecet
durvára tört tengeri só
frissen őrölt fekete bors
1 kg új krumpli
1 dl tejszín
150 gramm vaj
4 tk finomra vágott bazsalikom
4 tk finomra vágott oregánó
4 tk finomra vágott petrezselyem
20 dkg reszelt trappista sajt
3 gerezd apróra vágott fokhagyma

bors

*

Elkészítés:

A vajjal kezdem: szoba hőmérsékletű legyen ez fontos, hisz könnyebb vele dolgozni! Keverő tálba teszem villával összetöröm, majd hozzáadom a bazsalikomot, petrezselymet, oregánót, fokhagymát és alaposan elkeverem, összedolgozom, félre teszem és jöhet a többi, ha nagy meleg van tegyük hűtőbe!
A krumplit megtisztítom, felkockázom, majd sós vízbe megfőzöm, krumpli nyomóval összetöröm és hozzáadom a fűszeres vajat, a tejszínt, a reszelt sajt felét, majd simára keverem. Tűzálló tálba teszem és a tetejére szórom a maradék sajtot, majd 190 fokos sütőben megsütöm, hogy a sajt szép barna legyen, ez körülbelül 15 perc, pont ez idő alatt a hal is elkészül.
A hal szeleteket papírtörlővel szárazra törlöm, sózom, borsozom, ráspriccelem a balzsamecetet és a grill serpenyőt felhevítem, vajat olvasztok benne.Amikor forró ráteszem a halacskákat és körülbelül 10 perc alatt megsütöm. Nem forgatom, csak az egyik oldaluk legyen ropogós, és amikor a húsa kifehéredik, akkor készen is vagyunk, nagy lángon készül.
A krumplipürét sajtos felével lefelé a tányér közepére halmozom, majd a tetejére fektetem a halszeletet és máris ehetjük, frissen, forrón!

Lazac fűszeres vajjal készült burgonya pürével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lazac fűszeres vajjal készült burgonya pürével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!