Hozzávalók:
• 1 kg laska gomba
• 2 nagy fej vöröshagyma
• 1 db zöldpaprika
• 4 ek (dobozos)paradicsomlé
• olaj kb ½ dl
• 2 csapott tk liszt
• 3,5 dl tejföl
• 0,5 dl tejszín (el is maradhat)
• 1 dl víz
• Fűszerek ízlés szerint, az alábbiak tájékoztatók
• 2 tk só
• fél tk őrölt bors
• 1 tk Erős Pista
• 2 tk jó minőségű pirospaprika
• pici rozmaring (el is maradhat)
*
Elkészítés:
1. A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítom, majd felszeletelem csíkokra. Szűrőbe teszem, és vízsugár alatt lemosom, lecsepegtetem. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan).
2. A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3. A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni.


