Laskagomba paprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Laskagomba paprikás

Recept leírás:

Hozzávalók:

•    1 kg laska gomba
•    2 nagy fej vöröshagyma
•    1 db zöldpaprika
•    4 ek (dobozos)paradicsomlé
•    olaj kb ½ dl
•    2 csapott tk liszt
•    3,5 dl tejföl
•    0,5 dl tejszín (el is maradhat)
•    1 dl víz
•    Fűszerek ízlés szerint, az alábbiak tájékoztatók
•     2 tk só
•    fél tk őrölt bors
•    1 tk Erős Pista
•    2 tk jó minőségű pirospaprika
•    pici rozmaring (el is maradhat)

*

Elkészítés:

1.    A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítom, majd felszeletelem csíkokra. Szűrőbe teszem, és vízsugár alatt lemosom, lecsepegtetem. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan).
2.    A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3.    A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni.

Laskagomba paprikás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Laskagomba paprikás