Hozzávalók:
Húsos raguhoz:
1/2 kg sertéslapocka
1 fej hagyma
1/2 l paradicsom püré
olaj
só
bors
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
kevés cukor
Besamel mártáshoz:
6 dkg vaj, vagy margarin
6 dl tej
6 dkg liszt
1 mk. őrölt szerecsendió
25 dkg trappista sajt
Tésztához:
25 dkg liszt
1 tojás
só
kevés víz
*
Elkészítés:
A húst ledarálom. A hagymát kockára vágom és 3 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a darált húst, átforgatom, amíg kifehéredik. Öntök alá egy kevés vizet, sózom, borsozom, rászórom a többi fűszert. Így párolom 40 percig. Végül hozzáteszem a paradicsompürét, akkor adok hozzá még sót, kevés cukrot és együtt készre főzöm, amíg a hús teljesen puha lesz.
A hozzávalókból elkészítem a besamelmártást, sózom, borsozom, beleteszem a szerecsendiót.
Amíg a hús párolódik, meggyúrom a tésztát, vékonyra kinyújtom és kockákra vágom.
Egy nagyobb jénaiba alulra teszek besamelmártást, rárakok egy sor tésztát, erre jön húsos ragu, megszórom sajttal, majd besamelmártással meglocsolom, újra tészta, ragu, sajt, besamelmártás, amíg el nem fogy az anyag. Tetejére besamelmártás kerüljön és sajt.
Előmelegített sütőbe tolom, közepestől alacsonyabb hőfokon kb. 1 órán át sütöm.
Tálalás előtt hagyom kicsit állni, kockára szeletelve tálalom.