Hozzávalók:
25 dkg párizsi
15 dkg sajt
4 dl tej
2,5 dl víz
1 cs. Bolognai Lasagne mártás alap
1 cs. eredeti olasz Lasagne tészta
*
Elkészítés:
Az apró kockára vágott párizsit kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mártás alapot, amit előzőleg a hideg tejjel és vízzel jól elkeverünk. Kevergetés közben felforraljuk és forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
Egy kb. másfél literes, margarinnal kikent tűzálló edény aljára kevés szószt öntünk, majd belehelyezünk 3 lasagne lapot egymás mellé. Úgy rétegezzük a szószt és a tészta lapokat, hogy a szósz legyen a legfelső réteg.
A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Az előkészített lasagnét 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.