Hozzávalók:
1 csomag lasagne tészta
30 dkg reszelt sajt
40 dkg darált hús
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
1 ek. liszt
1 ek. vaj
2 dl tej
só
bors
oregano
olaj
*
Elkészítés:
A Bechamel-mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felengedjük, kissé megsózzuk és kézi habverővel állandóan kevergetve közepes sűrűségűre főzzük.
A darált húst a reszelt vöröshagymával és a zúzott fokhagymával olajon megpároljuk, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük.
Egy kivajazott edényben a tésztából (a használati utasítás szerint előfőzzük!) lerakunk egy sort, tetejére teszünk egy sor darált húst, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk Bechamel-mártással, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból.
A tésztaréteg tetejére sóval, borssal, zúzott fokhagymával hámozott paradicsomot öntünk, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.