Lasagne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Keny

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1
kg liszt10 tojás1-1,5 kg darált hús1 l főzőtejszínfél kg túró40-50 dkg sajt1 csomag milánói
alap400 g konzerv sűrített
paradicsom1 nagy fej vöröshagymakis
olajpirospaprikabors, só, cukor(ha kimarad a cukor nem lesz rossz) tetszés
szerint.

*

Elkészítés:

Paradicsomos szósz: a nagy fej vöröshagymát összevágjuk
apró kockára, megpirítjuk.  Utána
beletesszük a húst, megsütjük (amíg olyan világos színe lesz). Utána felöntjük
annyi vízzel, hogy ellepje. Befűszerezzük: belerakjuk a makaróni alapot, a
sűrített paradicsomot. Utána olyan sűrűségűre főzzük amilyet, szeretnénk. Ha
szükséges felöntjük még vízzel, vagy ha híg még főzhetjük kicsit.
Tejszínes szósz: A túrót összetörjük, ráöntjük a
tejszínt. Igény szerint lehet sózni-cukrozni. Belereszelünk annyi sajtot, hogy
sűrű legyen.  A két szószt nem keverjük
össze.
Tészta: a lisztet és a tojást összegyúrjuk, vékonyra elnyújtjuk. A
tésztát készítjük el utoljára, mert megszáradhat míg a szószokat készítjük.
Vajjal-
zsírral-olajjal- kikenjük a tepsit. A tepsi alját beterítjük a tésztával. A
tésztára rakunk mind a két fajta szószból, és beterítjük vele a tésztát. Nem
gond ha összekeveredik a két szósz. Utána beterítjük tésztával. Ezt addig
folytatjuk míg van a szószokból.
A tetején szósz kell, hogy maradjon. Erre reszelünk annyi
sajtot, hogy ellepje a tetejét (ízlés szerint).
Előmelegített sütőben addig sütjük míg megpirul a tetején a sajt.

Lasagne