Hozzávalók:
1 kg darálthús
4 derezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
bazsalikom
oregánó
1,5 l paradicsomszósz
fél l tej
10 dkg vaj
4 ek liszt
só
étolaj
fél kg Soós csusza tészta
*
Elkészítés:
Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús.
Sóval, borssal ízesítem.
Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom.
Amikor már majdnem készen van, felengedem a 1, 5 liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal, oregánóval ízesítem, és jól összefőzöm.
Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni.
Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá ( besamel ).
Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani.
Amikor mindkét szósz készen van, összekeverem.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu.
Tetejét sajttal megszórom és készre süröm, kb 30 perc.