Hozzávalók:
½ kg darálthús
Lasagne tészta lapok
kis zsír, vagy olaj
1 vöröshagyma
őrölt piros paprika
bors
majoránna
bazsalikom
oregánó
fokhagyma
paradicsomlé
darált paprika
só, sajt a szóráshoz
fűszerek, és fűszerek mennyisége mindenkinek a saját ízlése szerint!
(Tepsi méret 30 x 20 cm, pont 3 lap fér bele)
Basamell mártáshoz:
5-7 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
tej,
só, bors, gyömbér
*
Elkészítés:
Kis sült zsíron megdinszteltem egy aprított vöröshagymát, szórtam rá pirospaprikát, fehér borsot, kicsi majoránnát, öntöttem rá saját bef őzésű paradicsomot, egy kis kanál saját sóval eltett darált paprikát, ráöntöttem jó 1/2 kg darált húst, sóztam, hintettem rá bazsalikomot és oreganót, rámetéltem 3 gerezd fokhagymát.
Pici vizet öntöttem még hozzá, hogy kevés, de sűrű szaftja legyen, kb.
20 percet főztem.
Közben elkészítettem a basamell mártást.
Kb.
5-7 dkg vajat olvasztottam, tettem bele 1 púpos evőkanál lisztet, nagyon halványra pirítottam, és annyi tejjel engedtem fel, hogy jó sűrű maradjon.
Sóval, fehér borssal, kis gyömbérrel ízesítettem.
A tepsi aljába tettem 3 lapot, megkentem őket basamell mártással, erre öntöttem a fele darált húst, megszórtam reszelt sajttal.
Újból jött a következő 3 lap, basamell mártás, darált hús, reszelt sajt, majd befedtem a következő 3 lappal.
Erre ráöntöttem a maradék basamell mártást, majd a maradék reszelt sajttal vastagon megszórtam és kb.
40 percet sütöttem 190 fokon.