Hozzávalók:
A lapokhoz:
53 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
15 g szalakáli
1 dl tej (bőven)
A krémhez:
1,25 l tej
28 dkg kristálycukor
2 cs vaniliás cukor
3 tojássárgája
3 cs vaníliás puding
4 dkg finomliszt
33 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek rum
fél citrom reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék + a sütemény tetejére ízlés szerint
*
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral, margarinnal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. Tej nem kell bele túl sok, de ne legyen nagyon kemény a tészta, mert akkor nem lehet szépen nyújtani.
A tésztát jól kidolgozzuk és 5 egyforma részre osztjuk. Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy – egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben.
A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, a lisztet és a 3 tojássárgáját. A tejet a tűzről levéve, folytonos keverés közben beletesszük a lisztes-pudingos keveréket. Majd ismét a tűzre tesszük és sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket.
A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
Másnap szeleteljük.

