Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
2,5 dcl tej
fél pohár joghurt / tejföl / aludt tej
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
szezám mag
kömény mag
vaj/ olaj / zsír a sütéshez
paprika a díszitéshez
*
Elkészítés:
A lisztet , sót , szódabikarbónát és a magokat egy tálba öntöm , apránként hozzáadom a tejet ( jelen esetben nem volt itthon sem tejföl sem joghurt, sem aludt tej , úgyhogy simán tejjel készítettem, de első alkalommal aludt tejjel, úgy azért finomabb) és a joghurtot, vagy ami épp akad otthon a felsoroltak közül. Közepesen lágy tésztát dagasztok. Hagyom a tálban 30 percet pihenni, majd lisztezett munkalapra borítom, ujjnyi vastagságú lapot nyújtok belőle. Ebből kisebb üvegtál, vagy fél literes bögre segítségével pogácsákat szaggatok.
A palacsintasütőt kizsíroztam , szórtam bele egy kevés lisztet, s amikor serceg, elérte a kellő hőfokot, akkor beleteszem a pogácsákat, s mindkét felüket szép pirosra sütöm.
Teavajjal, vagy bármilyen felvágottal kitűnő. Mi csak úgy simán is nagyon szeretjük.
Az eredeti receptet Barbi konyhájában találtam, amin én pár dolgot változtattam.