Lapcsánka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

3

Nehézség

Könnyű

Lapcsánka

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg.  burgonya,
1 ek. tejfel,
1 ek. darált zöldség keverék.
1 mk. erőspista,
2 ek. vágott petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagyma krém,
2 tk. só / ízlés szerint /
őrölt bors,
15-20. dkg. liszt /amennyit a burgonya  leve felvesz/galuska állagú legyen.
zsiradék a sütéshez

*

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, bő vízben megmossuk és a fokhagyma reszelőn lereszeljük.
Rögtön belekeverünk 1ek. tejfelt / vagy kefirt, joghurtot/ Így a burgonya nem színeződik el a sütés végéig. Hozzá adjuk a darált zöldség keveréket, erőspistát a petrezselyem zöldet a sót, borsot, fokhagymát és a végén belekeverjük a lisztet. galuska állagú massza legyen.
Kevés zsiradékot teszünk a serpenyőbe  és oldalanként 3-3 percig sütjük közepes hőfokon.
Ha takaréklángon sül beszívja a zsiradékot, ha erős lángon megég és keserű lesz papírtörlőre  szedjük  a zsiradékot felitatjuk és fogyaszthatjuk tejfellel vagy önmagába.
Tojást nem teszek bele!

Lapcsánka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lapcsánka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!