Hozzávalók:
50dkg liszt
1 tojás
1dl tejföl
2és fél dl tej
1és fél dkg élesztő
só
2 kockacukor
olaj a sütéshez
Tálaláshoz: tejföl,fokhagyma,reszeltsajt
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos,cukros tejben,ha feljött,hozzáöntjük a liszthez,beletesszük a tojást,tejfölt,sót,és jól összedolgozzuk.Duplájára kelesztjük.
Deszkára borítjuk,kezünkkel bő 1cm vastagra nyomkodjuk,szaggatjuk(én egy nagyobb csészével csinálom).Kissé kihúzzuk a kezünkkel minden oldalról,és olajban kisütjük.Az olajban sült tésztáknál mindig az a fele legyen először alul,ami a deszkán felül volt!Melegen megkenjük fokhagymás tejföllel,és megszórjuk reszeltsajttal.