Hozzávalók:
45-50 dkg liszt
2 ek szaritott eleszto ( gyors eleszto)
1 csapott tk so
Langyos viz
Suteshez olaj
Tetejere: reszelt sajt,tejfol,1 gerezd zuzott vagy reszelt fokhagyma,3-4 ek olaj ,1-2 ek viz
*
Elkészítés:
A hozzavalokat jol osszedolgozzuk ,mig kemenyebb galuskatesztat nem kapunk.Addig verjuk a tesztat fakanallal mig nem holyagosodik.Keves liszttel megszorjuk a tetejet es kelesztjuk a tesztat kb 15-20 percig.Ha a tesztat megkelt olajos kezzel letepett es szethuzott tesztat bo forro olajba teve pirosra sutjuk.Talalasnal a tetejet megkenem a fokhagymas olajjal,erre rateritem a tejfolt vegul a reszelt sajttal is megszorom. Fokhagymas olaj keszitese : a vizet,olaat es a zuzott fokhagymat jol elkeverem.