Lángos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Lángos

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő vagy 1 cs. instant élesztő
2 dl langyos tej
0,5 dl langyos tejszín (habtejszín folyékony állapotában)
2 ek tejföl (lehet kefir, de akár aludttej is vagy natúr joghurt)
2 dkg só
1 dkg cukor
0,25 dl étolaj
1 egész tojás
Sütéshez:
olaj
Tálaláshoz:
tejföl
reszelt sajt
fokhagyma

*

Elkészítés:

A hozzávalókból lágy közepesen lágy tésztát készítünk a Duplafalú Ablakos Kelesztőben. Duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, még egyszer jól átdolgozzuk, hogy szép hólyagos és sima legyen.
Kistányérba öntönk egy kevés olajat és ebbe mártjuk a kezünket.
Olajos kézzel őszibarack nagyságú gombócokat formálunk. Minden kis gombócot együvé dolgozunk, majd szépen óvatosan a kezünkkel vagy kézfejünk segítségével kinyújtunk.
A Mesterszakács Wokban bő olajat hevítünk, és mikor meleg beletesszük a lángos tésztát. kb. 1-1,5 perc alatt meg kell sülnie az egyik oldalnak, majd a Mesterfogás Grill Szettel könnyedén megfordítjuk és újabb 1 – 1,5 perc alatt készre sütjük.
A 4 literes Ovális Tálalómesterbe állítgatjuk a kész lángosokat, hogy a felesleges olaj, lecsepegjen róluk.
Mikor mind kisült, fokhagymával bedörzsöljük, tejföllel megkenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.

Lángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!