Hozzávalók:
1kg liszt
6-7dl meleg víz
2kk só
1élesztő,cukor,
kevés tej vagy víz
*
Elkészítés:
Én úgy csinálom hogy a meleg vizet beleöntöm a kelesztő tálba majd átszitálom bele a lisztet,megsózom ,az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben a cukorral és lezárom a kelesztő tálat.
Miután megkelt a tésztám,olyan 1cm kinyujtom és kiszagatom kerek formával,aztán olajos kézzel még picit a kezembe széjjel húzom a tésztát -de ez nem fontos -attól függ ki milyen lángosokat szereti.Nálunk a tenyér nagyságúak a megfelelők.
Bő forró olajban sütjük mindkét oldalról majd egy szűrővel ellátott edénybe rakom a kisült lángosokat ahol a felesleg olaj lecsepeg a edény aljába.
Aztán ízlés szerint tálaljuk,nálunk leginkább ketchup,reszelt sajt,fokhagyma szokott rá kerülni.
TIPP:1,5 éve az élesztőt nem futtatom fel tejben és cukorral,hanem csak belemorzsolom az élesztőt egy pohárba,szórok rá 2kk cukrot-ha akarjuk kevergethessük de anélkül is megfutósodik és úgy adom hozzá a tésztához-egyszerű és jól bevált tipp.