Hozzávalók:
1cs(7g) instant élesztő
3dl langyos víz
500g finomliszt
1dl olaj
1teáskanál cukor
1teáskanál só
További hozzávalók:
Bő olaj a sütéshez.
*
Elkészítés:
a vízbe beleszórjuk a cukrot és élesztőt megkeverjük, majd hagyjuk 5 percet pihenni.
A lisztet egy tálba tesszük a sóval jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és elkezdjük összedolgozni.
Mikor nagyjából összeállt hozzáadjuk az olajat és rendesen kidagasztjuk a kezünkkel.
Egy sima felületű, egynemű tésztát kell kapjunk.
Onnan tudjuk, hogy jó ha elválik a tál falától, a tálról összeszedte az összes lisztet és nem ragad.
Egy pici olajjal meglocsoljuk a tetejét, hogy ne száradjon ki.
Lefedve hagyjuk pihenni egy órát.
Előmelegítünk egy serpenyőbe bő olajat.
Ezután 6 egyenlő részre osztjuk, a tésztát, kezünket és a pultot kicsit beolajozzuk.
Kézzel körkörösen nyomkodva formázzuk kerekre.
Majd az előmelegített olajban süssük szép barnára.
Egy konyhatörlő papírra tesszük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Kedvünk szerint megpakolhatjuk bármivel, vagy kenjük.
Jó étvágyat kívánok!