Hozzávalók:
240 grm víz
525 grm liszt
10 grm só
65 grm olivaolaj
*
Elkészítés:
A hozzávalókból elkeszitjuk a tésztát. Minden hozzávalót egy tálba tesszük és jól kidolgozott a tésztát. Enyhén lisztezett felületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd gombolyitjuk.letakarva 20 percet pihentetjük.A12 gombolyitett tésztát ízlés szerint kerek vagy szogletes formára nyújtjuk ki,jó vékonyra. Egy nagyobb átmérőjű serpenyőt felforrositunk és a nagyon vékonyra kinyujtott tésztát a forró serpenyőben mindkét oldalán megsutjuk. Fontos: a serpenyőt nem olajozzuk!Ahogy látjuk, hogy hólyagok jelennek meg a tésztát figyeljük nehogy meg égjen. Nagyon gyorsan elkeszul. A megsult laffat/ tortillat 2 konyharuha közé tesszük a serpenyőbol kivéve.Ehetjuk Ízlés szerint bármivel tölthető . A tészta könnyen feltekerheto és hajtható, nem törik. Jó étvágyat!