Hozzávalók:
70 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
3-4 dkg élesztő
2 púpos kk só
5 dkg vaj
2 tojás
2 kk étolaj
10-12 db virsli
*
Elkészítés:
Az alapanyagokból a virsli kivételével tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük.A tepsi méretének megfelelőre kinyújtjuk ( 32×36 cm-es tepsi). A kinyújtott tésztát beletesszük az olajjal kikent tepsibe. Hosszanti irányban a szélső 2 cm-ek elhagyásával, derelyevágóval elvagdossuk a tésztát. A tésztacsíkok közé félbevágott virsliket szövögetünk. Tojással megkenjük és előmelegített sütőben megsütjük. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyaszthatjuk, pl fokhagyma, tejföl, ketchup, majonéz, mustár.


