Hozzávalók:
35 dkg liszt (én vegyesen használtam,fele rétes liszt)
2,5 dl tej
negyed élesztő
só,kevés cukor
2 kanál olaj
4 pár vírsli
*
Elkészítés:
A hozzávalókból,vírsli kivételével rugalmas tésztát dagasztunk,és hagyjuk duplárára kelni
Ha megkelt,egy kisebb tepsi méretűre kinyújtjuk,és behelyezzük a tepsibe.
Hosszában felcsíkozzuk a tésztát,úgy,hogy a szélén hagyjunk kb 2 cm széles csíkot,hogy ne essen szét.
A csíkokat beszőjük a vírslivel,ügy,hogy ahol tészta volt,a következő sorban vírsli kerüljön.
Megkenjük tojás sárgával,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Tálalhatjuk mustárral,ketchup-al,majonézzel reszelt sajttal.
( Ha sűrűbben van szőve,sokkal szebb ) Legközelebb úgy csinálom 🙂