Hozzávalók:
70 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő vagy 2 cs. szárított élesztő
2 csapott kávéskanál cukor
2 púpos kávéskanál só
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
2 kávéskanál olaj
10-12 db virsli
Tepsi méret: 40 x
*
Elkészítés:
Az alapanyagokból a virsli és az olaj kivételével a Duplafalu ablakos kelesztő tálban tésztát gyúrok, majd duplájára kelesztem.
Ezután a tepsi méretének megfelelőre a Gyúrólapon kinyújtom a TW Nyújtóval, 32×38 cm – es tepsihez.
A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe.
Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával TW Derelyevágóval elvagdosom a tésztát. A tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.
Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon szép pirosra sütöm.
Ha elkészült, ízlés szerint fogyasztható, például: fokhagymával, tejföllel, ketchup-el, majonézzel, mustárral, vagy csak úgy magában is.
Ajánlott Tupperware termékek:
Duplafalu Ablakos Kelesztő tál
Gyúrólap
Nyújtó
TW ecset a kenéshez
TW Szeletelő Kés