Hozzávalók:
24 darabhoz:
9 dkg finomliszt
9 dkg rétesliszt
3 ek cukor
2 tojás, szétválasztva
1 csomag sutopor
5 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl tej
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjuk, a palacsinta tobbi hozzávalóját osszekeverjuk, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjuk.
A palacsintasutoben egy kevés olajat vagy vajat megforrósítunk, és 1-1 ek tésztát ontunk, és mindkét oldalát pirosra sutjuk. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóval vagy bármilyen ízlésunknek megfelelo toltelékkel. Ehetjuk akár onmagában, vagy a lábatlan tetejét megkenhetjuk, vagy akár kettot osszerakunk, akár egy szendvicset.
TIPP: Tetejére rajzolhatunk smileykat, mosolyokat a kov. módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét goz folott vagy mikrohullámú sutoben felolvasztjuk, és zsírpapírból osszesodort, szuk szájú tolcsérbe toltjuk. A palacsintasutoben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tolcsérrel három helyen szemet, orrot, neveto szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát ontunk, és ha az alsó fele megsult, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felulre keruljon.


