Hozzávalók:
Gyümölcsmártáshoz:
fél kiló gyümölcs (fagyasztott is lehet)
vaniliás cukor
1 ek. pektin vagy kukoricakeményítő
szükség esetén cukor
Kuszkuszos réteghez:
1 bögrényi Életfa Élelem kuszkusz
1/2 citrom reszelt héja
2 bögre tej
2 dl. tejszínhab
valamilyen fűszeres keksz morzsája – nálam mézeskalács maradék, de akár el is maradhat
*
Elkészítés:
A gyümölcsökből (cukorból) mártást főzünk egy kevés víz hozzáadásával.
Úgy számoljunk a főzési idővel, hogy a pektin hozzáadása után 5 percet kell főzni, ha kukoricakeményítőt hazsnálunk akkor forráspont után lejjebb véve pár percig főzzük, de sokat forralni nem szabad.
A kuszkuszt citrimhéj hozzáadásával leforrázuuk a tejjel, és letakarva hagyjuk 20 percet állni.
Ezután villával fellazítjuk, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert, cukrozott tejszínt.
Poharakba rétegezzük a habos kuszkuszt, gyümölcsmártást, kekszmorzsát.
A tetejére tejszínhab kerüjön.
Jól behűtve tálaljuk.
				
															