Hozzávalók:
1 zacskó konyhakész kuszkusz(12,5 dkg)
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
4 közepes krumpli
só
bors
köménymag
2 mk. pirospaprika
ételízesítő
1/2 csöves erős paprika
2 szál zeller zöld
*
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, a zsírját kisütöm, kiszedem a pörcöket.
A visszamaradt zsíron félig megpirítom a hagymát, majd rászórom a kuszkuszt és vele együtt pirítom kicsit. A tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával, felöntöm kb. másfél liter vízzel, beleteszem a kockára vágott krumplit, a szalonnapörcöket. Visszateszem a tűzre, ízlés szerint sózom, borsozom, teszek bele őrölt köménymagot, egy kevés ételízesítőt,(nekem Vegeta Naturella volt), és a zeller zöldet. Én tettem bele egy kevés erős paprikát, de ha valaki nem szereti csípősen, vagy gyerek is eszik belőle, ki lehet hagyni.
Addig főzöm, amíg a krumpli puha lesz, addig a kuszkusz is megfő.