Kuszkusz ropogós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Kuszkusz ropogós

Kuszkusz ropogós

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 dl kuszkusz
4 dl. forró víz

1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom reszelt héja
2 egész tojás
A sütéshez:
Kevés oliva olaj

*

Elkészítés:

A kuszkuszt dupla annyi forró vízzel felöntjük, lefedjük, s hagyjuk állni kb 15 percig, amíg a vizet magába szívja.
Ekkor villával fellazítjuk a szemeket, hozzátesszük a sót, apróra vagdalt petrezselyemzöldet, reszelt citromhéjat, és a felvert 2 tojást.
Vizes kézzel ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőlük, serpenyőben kérget sütünk rá, majd 2 lapát segítségével megfordítjuk, s a másik felét is megsütjük.
Fogyaszthatjuk köretként, mártogatósként, de akár kenyér helyett is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kuszkusz ropogós