Hozzávalók:
Hozzávalók tészta:
1 kg liszt
5 dl tej
1 cs élesztő
6 db tojás
1 tk. só
15 dkg cukor
5 dkg vaj
Szóráshoz:
20 dkg darált dió, vagy mandula
15 dkg cukor, vagy édesítő
*
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, a lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, vajat, a tojásokat, az élesztőt, majd a langyos tejet fokozatosan hozzáadagolva, kézzel, vagy géppel jól bedagasztjuk, amíg el nem válik a táltól és a kezünktől.(kb. 40 perc)
Én géppel és kézzel csináltam.
A diót ledaráljuk a cukorral összekeverjük.
A tésztát kiöntjük a gyúródeszkára, majd ujjnyi vastag csíkokat sodrunk és a formákra feltekerjük, felvert tojásfehérjével megkenjük és a diós keverékbe beleforgatva, kicsit rányomva a diót, tepsibe állítjuk és 175 fokon, szép pirosra sütjük. Nekem 30 perc alatt megsült, de ez függ a forma méretétől és a sütőtől is.
Végük lehúzzuk a formáról.
Kicsit munkaigényes, de nagyon finom sütemény lesz az eredmény.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept