Kürtőskalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Kürtőskalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1egész tojás + 1tojás sárgája
10 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
30 g élesztő
6 ek cukor
1 citrom lereszelt héja
1 ek vaníliaaroma
csipet só
cukor
darált dió
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Ehhez a süteményhez szükségünk van 6db sörösdobozra. Gondosan lemossuk, majd alufóliába teljesen befedjük, felhasználásig félre tesszük.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő.
Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágom derelyevágóval a nyújtófa mellett.
A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a    csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.Ha feltekertük a kalácsot, kicsit hengergessük, minta sodrófával nyújtanánk valamit. Így a rétegek tökéletesen fedik majd egymást, és a tészta is egyenletes vastagságú lesz! Mielőtt cukros dióba forgatjuk,-fahéjas cukorba- kenjük meg tojással – szebb lesz a színe, és a cukor is jobban tapad!
Cukros darált dióba forgatjuk, és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20-25 perc )
Várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha a feltekerésnél pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.
A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

Kürtőskalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kürtőskalács