Hozzávalók:
Különleges töltött karaj
1,5 karaj egyben, 1 marha húsleves kocka, kb 12 szelet bakon, nagy cikkere vágott vöröhagyma,5- 6 gerzd foghagyma, olaj,
Töltelék: 20 dkg
*
Elkészítés:
töltelékhez apróra vágom a hagymát, foghagymát, petrezselymet és a vajon megpirítom.Túrót a összevágot zsemlével,tojással, hagymával és a füszerekkel összekeverem.A húst késsel lappá vágom midkét oldalát sózom, borsozom,ráfektettem a bacoszeleteket, és rákenem a tölteléket. Szorosan feltekerem és összekötözöm.Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsiben rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat kb 2 dl vizet öntök hozzá amiben a leveskockátfeloldom. Az égészet a húsra öntöm, a hagymát foghagymát mellé teszem, fóliával letakarom 200 fokon sütöm.
A sütőbem legalább egy órát sütni majd végefelé levenni róla a fóliát és egy kicsit megpititani .Hidegen és melegen is jó.