Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 dl citromlé
1 citrom leve
15-20 dkg cukor
A szóráshoz:
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
1. 3 tojás sárgáját,3 egész tojást,a 20 dkg cukorral fehéredésig keverem.Hozzáadom a 3 tojásfehérjéből vert habot, a sütőporral elkevert lisztet.
2.Zsírozott,lisztezett formában sütjük.A forma tetszés szerint választható./Pástétom,őzgerinc,korona,kuglóf forma,mindegyik tökéketes/
Krém:
1. A citromlevet elkeverem a cukorral.Egy kicsit összemelegítem.
A piskótára lyukakat fúrunk és beletöltjük a krémet./én vastag szívószállal csinálom vagy egy tölcsérrel.A lyukakat a piskótával visszatakarom.És a kész sütit citromhéjjal elkevert cukorral megszórom.