Hozzávalók:
Hozzávalók a golyókhoz: 40 dkg
Hozzávalók a masszához: 1000 g
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A golyókhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis diónyi golyókat formázunk belőle, amit kikent és lisztezett 35 x 30 tepsibe rakunk sorba, egymástól kb 2-3 centis távolságokat tartva.
Ezután a masszát készítsük el, úgy, hogy a tojás fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a többi alapanyaghoz, amit jól össze dolgoztunk. A masszát a tepsiben lévő golyók köré és rá folyatjuk, majd kb. 170-180 fokos meleg sütőben kb. 35-45 perc alatt kisütjük. Akkor sült meg, ha fogpiszkálót beleszúrva arra már nem tapad rá a massza, és a teteje szép egyenletes világos barna. Tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.
Annyi szelet sütink lesz, amennyi golyót tettünk a tepsibe. Úgy vágjuk össze, hogy egy-egy golyó legyen egy-egy süti szelet közepén, mert úgy az igazán guszta